Nye indlæg

Follow on Bloglovin

5-minutters babyluffer

08-11-2013 10:38
Det er ved at være koldt for babyhænderne, når vi er ude, og da jeg aldrig har fundet nogle vildt praktiske babyluffer, der ikke ryger af, har jeg syet nogen selv. Det tog rundt regnet 5 minutter. Okay, 7 måske, men det var også kun fordi jeg tog billeder undervejs, hvis andre af jer, skulle mangle babyluffer og havde brug for en tutorial. 
 
 
Stofforbrug: Du skal bruge yderstof (her microfleece) til fire dele, hver del måler 9 cm i bredden og 11 i højden. Inderstoffet (her uldinterlock) skal du også kunne klippe 4 tilsvarende dele + rib, som er 12 cm i bredden og 15cm i længden.
OBS: bruger du noget stof, der er meget tykkere, eks kogt uld, skal du lægge lidt til i bredden og længden ved alle dele. Husk at stoffet skal være strækbart!
Sømrum: Hvis du følger målene her, skal du bare overlocke tæt på kanten, så passer det og du behøves ikke spekulere mere over det. :) 
 
1. Klip stoffet ud. 
Ribben skal bare være et rektangel (en firkant), der er 12 cm i bredden og 15cm i højden (hvis du bruger meget strækbar rib, lkan det være bredden skal være lidt mindre).
Derudover skal du lave 8 ens dele, 4 af dem i yderstoffet og 4 i inderstoffet. Jeg har bare klippet en runding i den ene ende af et rektangulært stykke stof, der var 9 cm i bredden og 11cm i længden. 
Nu skulle du gerne have de dele, der er vist på billedet herunder.
 
2.  De 4 yderdele lægges sammen to og to retside mod retside og sys sammen, så kun den flade ende er åben (se billede herunder). Det samme gøres med inderstof-delene
 
 
 3. Ribben foldes på midten, så den er 6 cm bred og 15cm lang og sys sammen på den lnge side
 
 
 4. Nu foldes ribben, så den bliver 7,5cm høj og sømmen bliver skjult.
5. Yderdelene vendes nu med retten udad, og inderdelen indsættes i yderdelen, vrang mod vrang.
6. Ribkanten puttes nu udover de to dele, så alle de rå kanter er samlet, og hele molevitten sys sammen.
7. Ribkanten foldes ned og tadaaa, en babyluffe! Gentag sammensyningsproceduren for den anden luffe, og du ender med et helt par :)
 Lufferne er ca str 0-6mdr. De sidder perfekt på min 3 mdrs datter og får til 2 cm under albuen. De skal under en jakke eller dragt, ikke udenpå, så er ribben for stram.
 
 God fornøjelse. Og husk at jeg altid gerne vil se billeder, hvis I laver nogle babyluffer efter denne DIY :)

Kategori: DIY

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

Follow on Bloglovin