Nye indlæg

Follow on Bloglovin

Hvordan man får brugt en masse mandler i en fart :)

16-12-2013 16:59
Hvis man nu som vi herhjemme gerne vil spise en del nødder, eksempelvis fordi man er gået lidt shop-amok på buywholefood og pludselig står med temmelig mange kg, så kan jeg varmt anbefale paprika-mandler (herhjemme kalder ungerne dem for chips-nødder) og en lækker choko-nødde"konfekt".
 
Paprikamandel-opskriften er en variant over meyers version, der er i hans salatbog. Og de er også rigtig gode som knas i salat, men de fortjener også at blive spist alene. Her bliver de også brugt i ungernes madpakker, de synes "rå" mandler er lidt kedelige i længden. Jeg laver altid en hel pladefuld af gangen
 
Paprika-mandler:
400g mandler
2dl vand
1-1 1/2 spsk urtesalt
1-1 1/2 spsk paprika
3-4 fed finthakket hvidløg
en lille smule cayennepeber
 
Alle ingredienser blandes sammen i en skål og står og trækker et par timer, inden de fordeles ud over en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen ved 130gr i 60-90 minutter indtil mandlerne er blevet tørre igen. Rod rundt i dem et par gange undervejs.
 
Choko-nødde"konfekt":
50g kokosflager
50g paranødder
50g macademianødder (usaltede)
50g mandler
Lidt havsalt
2 spsk smør (ægte, ikke blandingsprodukt)
300g god mørk chokolade
 
Kokos og nødder ristes ved svag varme på pande eller i ovnen sammen med havsalt.
Imens smeltes chokolad og smør over vandbad.
Nødderne fordeles jævnt i en lille bradpande og smør-chokoladen blandes i. Stilles på køl til det er størknet og kan skæres i mundrette stykker.

Kategori: opskrifter

Kommentarer

  • #1
  • Yasmina
    08-12-2014 23:04
    Opskrift pe5 smoothie, Som var min mamrengod en del gange i sidste uge, og som nemt kan nydes i bilen hvis man har travlt.


1 

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

Follow on Bloglovin