Nye indlæg

Follow on Bloglovin

Manchetter i jakker/dragte

13-01-2014 20:40
For flere år siden, da jeg skulle sy den første rigtige jakke til ældste-tøsen, ville jeg have rib i ærmerne som ved denne dragt. Altså så det ser pænt ud (og er uden generende sømme ikke mindst) både indvendigt og udvendigt. Det tog mig temmelig mange forsøg at få det gjort rigtigt.
De næste mange gange kunne jeg heller ikke huske fremgangsmåden, men med tiden er det blevet virkelig nemt. Herunder er en vejledning til hvordan man gør, det kunne jo være at andre havde brug for lidt billeder og forklaringer undervejs (eller at jeg selv glemmer fremgangsmåden til næste gang).
 
Start med at sy yderjakkens dele sammen for sig og det samme med foeret. Sy manchetterne fast på yderjakken (ligesom man syr ribkanter på bukser o.lign) Jeg lægger nu de to jakker ind i hinanden vrang mod vrang (det er ikke strengt nødvendigt, men så er det nemt at holde styr på om man har fået drejet eller vendt noget forkert) Så tager jeg foer-ærmet ud af yderjakkeærmet igen, foerets vrangside vender udad. Yderjakkeærmet hives ind gennem sig selv, så det også ender med vrangsiden udad.
 
Skub manchetten/ribkanten ind i yderjakkeærmet, så den syning der er mellem ærme og manchet er længst ude.
 
Nu samles de to ærmer, så de ligger ret mod ret med manchetten imellem.
Sy hele vejen rundt, længere inde end syningen fra da manchetten blev syet på ærmet.
 
Vend yderærmet med retten udad, og hvis du ikke har fået drejet foer og yderstof, inden du syede sammen, så skulle foeret gerne følge med ind og du har nu et fint ærme med manchet og ingen synlige sømme! :)
 
 
OBS! Ved denne dragt syr man kantebånd på ved frontlukningen som det sidste, og der er derfor ingen problemer med at sy manchetterne på som beskrevet herover. Men nogle vejledninger vender jakken gennem ærmet og det kan man altså ikke, når man har syet manchetterne på som ovenfor. Lad i stedet være med at sy en af sidesømmene i foeret helt sammen og vend igennem det hul. Sy hullet sammen i hånden til sidst.

Kategori: DIY

Kommentarer

  • #1
  • Tommaso
    08-12-2014 23:37
    Unfortunately, that is quite common in Hong Kong but also over the world. If I am not deaf and sulrey need some human contact, you may place me in that group as well. My cousin is the 'boy'. Though he does enjoy basketball and travelling. He has not worked since college. Dealing with working adults can be difficult for him. That talks of finance, news and arts are a bit too much for him.


1 

Skriv en kommentar

:

CAPTCHA Image

Follow on Bloglovin